sâmbătă, septembrie 08, 2007

Nunta in 3 acte. 1 - Whisky pe nv





Nunta in 3 acte a pornit de vineri, de la atingerea pamantului sibian de toti 4 muschetari. Cu Nucu, Paul si Dan ne-am bagat la "Crashma cu tricolor" pentru o ciorba de burta cu mujdei, smantana, piper si ardei iute, basca Carlsberg-ul din dotarea frigiderelor. Trecut apoi pe la Bunicutza, sa ii dea Dumnezeu sanatate, ca are grija de noi de parca am fi fost frati cu nepotul ei, Nucu. Plecat la montat ghirlanda de brad de pe poarta miresei. Facut si asta. Baut corespunzator berea si vinul oferite de viitoarea nevasta si montat ghirlanda, mai faina ca la mire. Melcul a descoperit ca intr-o viata anterioara a fost pictor, si-a taiat o ureche, s-a mutat in Franta si il striga lumea pe strada Van Goguleeeee. Asa ca a desenat admirabil si pancarta cu...."Bine ati venit!" de se atarna la poarta miresei. Plecat apoi sa lasam Melc si Olt la pensiune, ca doar eu dormeam acasa la Nucu. Pina aici totul ok.


Laudele betivilor

Ne-am inarmat corespunzator, circa un milion de marafeti in buzunare si dusi am fost ... pi sientru. S-a schimbat Sibiul. Ruinele au fost renovate si in fiecare subsol de casa din centru gasesti acum cate o crashma. Se bea la foc continuu, iar cine stia preturile din Sibiu drept unele decente sa se mai uite odata la meniu. E de capitala ...culturala. Trec peste asta, vizitez barul Al Capone, dar nu a vrut sa vina niciun chelner la masa si plecam sa dam de Flavius. Amicul asta al meu a primit ceva ajutor din partea-mi la lucrarea de licenta si musai sa dea o sticla de whisky. Cum zama de plosnita e favorita lui Nucu, statea galiganul cu ochii drum, poate-poate dam de el. Instalat la o terasa in Piata Mica, facut jonctiunea cu Margot si Luci, cuplul cel mai dilimandros cunoscut de mine vreodata, predum si cu un vechi coleg, Grigore, de la Monitorul de Sibiu. Cum singura lui placere e sa spuna de Paul ca bea mult, mi-a facut capul toaca. Rumegam cele spuse de ele, ultimele mele conflicte cu Olteanul si la un moment dat am plesnit. Nu mai suportam. Mi-l barfea pe Oltean cu o abnegatie nebuna, avand grija sa iasa el bine in fata tipei care il insotea. Si cind am varsat galeata cu laturi pe Grigore, tipa a dat semne clare ca nu se mai intoarce. Avea masina spre Bucuresti la 5 dimineata si intentiona sa fie acolo, sejurul la Sibiu se termina brusc. Asa a aflat fata ca Grigore se imbatase de a ajuns la Bucuresti in loc de Craiova, ca l-am dat cu curul de pamant la Monitorul cind a facut primele fite, ca l-am imbatat de m-au sunat sefii sa vin sa scriu articolele in locul lui ... ce sa mai, dadusem tot din gusha.


Telefoanele

2 apeluri am dat in seara aia. Primul a fost la jumatea cealalta de gasca a cavalerilor de onoare... la Paul si la Dan.
-Ba, veniti pe centru? Vine Fla cu sticla de whisky, suntem la o terasa la beruri, e de bine....
-Ba moldovene, Paul e aproape mort de somn, imi taie Melcul craca de sub picioroange.
-Ia da-l la telefon... Baaaa.... ati venit la nunta sa dormiti? Mars pe centru, la macheala..., lasa somnul.
-Dar ce, eu dorm? Melcul aproape ca sforaie pe terasa. Bagam o bere si apoi somn, sa ne fie bine maine....
Canci companioni asadar. Noroc ca a aparut Flavius la terasa, tarand intr-o punga de plastic sticlontul cu uischian. Si ne-am apucat de chitrofanit pe nv, sa nu ne vada ospatarii. Bine, ca nv asta era mult spus, din moment ce sticla statea pe masa si Nucu se servea oricand voia, direct din gatlejul bortoasei cu spirtos. La 4,30 am plecat de pe ultima terasa din cele 5 colindate si faceam bilantul victimelor. Margot plecase saraca cu Luci in spate, ca omul se facuse bine de tot. Grigore probabil ca o implora pe tipa aia sa il ierte pentru ale tineretii pacate si spunea ca s-a schimbat. Nucu se clatina cot la cot cu mine si Flavius, iar taxiurile pentru Fla nu veneau. Era bine. La 5 am adormit in canapea, iar Nucu pe fotoliu, linga mine. Nush prin ce miracol, a doua zi era in patul lui. Si pornea ditamai nunta cu cei 4 vacaleri de onoare sau cavaleri ai Apocalipsei, ca nici noi nu mai stim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu