sâmbătă, septembrie 08, 2007

La drum!!!

Lipsa de somn duce la confuzii
-Ba, nu mai am somn, ii spun Melcului, la 4,20 dimineata. El sta de azi noapte cu un prosop pe el si se joaca la computer. Nu stiu ce fel de negrii impusca in jocul ala, dar pare ca se distreaza de minune. Adoarme intr-un final, iar eu imi bag un film pe dvd. La 9 tre sa fim in gara. Facem bagaje, luam genti si huse cu costume pe umeri si dusi suntem. In metrou nu ne intelegem asupra traseului celui mai scurt. Eu schimb la Dristor, el merge non stop. Ajung primul, iau biletele de tren si astept. Satul de asteptare il sun.
-Unde esti Melcule? Ahaa...., acuma urci de la metrou. Bun, eu am ajuns primul man, dai o bere. A, si vezi ca ma gasesti in fata casei de bilete, la intrarea in gara.
Dupa 20 de minute....
-Baaaaa, unde mama naibii esti, ca nu te vad nicaieri? Unde? Bine, ne vedem la Mac in fata...
Dupa alte cinci minute apare blestemand vanzatoarele de ziare din gara care nu te servesc pentru ca se fac ca au alte treburi. E inarmat cu toate tabloidele si intr-un gest crestinesc se milostoveste de mine, imi ia un paket de Lucky, Gazeta, Prosportul si ne ducem sa ne cautam locurile prin tren.

Incidente punkeristice la Brasov
Drumul cu acceleratul a fost coma ...si crima ...si pedeapsa ....si nu mai merg eu cat oi fi cu acceleratul pe canicula. Curgeau apele de pe noi ca de pe grasii suedezi din sauna. Geamul deschis, dar cu intermitente, sa nu o traga curentul pe baba de serviciu. De ce naiba trebuie sa fie mereu una in compartimentul meu, sa comenteze ca o dor maselele si de ce mama naibii isi iau mereu loc la geam daca stiu ca au belele? Melcul incearca sa doarma. Canci succes. Privesc peisajele si ajungem intr-un final la Brasov. Schimbare de locomotiva. Stiu schema, am 10 minute libere. Peron, apa, tigari, clasica reteta. Scandal cat casa 2 vagoane mai incolo si nebunie in gara. 13 punkeri, numarati de mine si de Melc, ocupasera 2 compartimente la clasa 1, nu aveau bilet si nici chef sa se dea jos. Controlorii urla. Punkerii rezista. Vin politistii de la TF. Punkerii rezista. Comanda prin statia radio dupa jandarmii din gara. Punkerii rezista mai ceva ca turcii de la Plevna.

Razboiul pentru independenta....trenului
Se impun masuri. Grave. Nu de alta dar peronul arata ca un teatru de lupta. Lume stransa ca la urs. Babe cu batic scandalizate. "Auzi la ei sa nu se dea jos, desi nu au bilet. Ce nesimtire, sa ii ia politia. E deja acolo? Auoleu, ce se alege de lumea asta." O singura voce sparge vacarmul. Baba noastra, de la compartimentul 3 isi pierde cumpatul.
-Sa va ia dracul cu ministrul si cu politia voastra si cu totii. Pierdem legatura de Mures, sa plece odata trenul, nu se audeeeee????? .....
Ecoul vocii se sparge peste peroanele din gara Brasov, dar i se raspunde imediat cu o serie de zgomote infundate. Pasagerii care inconjurasera vagonul se dau deodata la o parte. 20 de zdrahoni de la plutonul de jandarmerie apar echipati de parca se bateau cu hooliganii din Liga lui Mitica. Pusca de lansat cartuse cu gaz, butelie mare de gaz, bastoane, casti, scuturi, lada de munitie cu gloante de cauciuc, bocancii facuti proaspat, interventie de clasa. Dupa maxim 20 de secunde incep sa se scurga crestele de punker din vagoane mai ceva ca viermii de pe hoit. Aliniati cate doi, de ai spune ca merg in tabara de copii de la Navodari, nu ca sunt niste vandali romani. Unul e sifonat rau de tot, cred ca e ala mai cu gura mare. Cum au coborat ei, cum pleaca trenul, de abia avem timp sa ne agatam de scari si sa urcam.

"Tu-ti rock-ul tau azi si maine!"
40 de minute intarziere, atata a avut acceleratul pina la Sibiu. Nu mai rabdam. Injuram caldura, CFR-ul, babele de care nu mai incapeam nici pe hol, eram un car de draci. Melcul motaia intre costumele care atarnau de plasa de bagaje, eu sudam tigarile, iar cateva babe facusera consiliu ope hol, la umbra unui student fagarasean care asculta rock la casti.
-Asta cred ca a scapat de jandarmi si de militieni, spune cea mai perspicaca baba.
-Nu e de aia, ca aia aveau parul mare si sculat incap, zice una din ele, care face diferenta intre creasta, pleata si freza facuta cu grenada, vorba Micro-Oacei mele.
Are tanarul bafta de a isi pune geanta cumva peste unghia si batatura uneia, la care i se abat asupra pletei toate blestemele din lume.
-Tu-ti rock-ul tau azi si maine de copchil nenorocit ce esti. De aia nu vedeti pe unde calcati, ca stati toata ziua cu treaca-leanca alea in urechi, nenorocitilor.
Asa ... s-a mutat rockerasul undeva in compartimentul lui si nu a mai iesit decat la Fagaras unde a coborat sub privirea aspra si rea a soborului de catzele turbate. Cred ca la cat erau de pornite o furam si eu, dar freza mea nu depaseste 5 mm la lungimea firului de par.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu