marți, iunie 19, 2007

Manastirea lui Bufnila


Gata. Imi fac manastire. De taici. De oameni asa ca mine, care s-au saturat sa citeasca prin metrou sau prin tramvai. Care nu mai suporta sa se topeasca odata cu asfaltul ala mizerabil. Ma retrag din Bucuresti si deschid manastire. Undeva in Ceahlau, linga Cheile Bicazului. Cu o sucursala in Delta. Sa fie liniste, sa nu se auda musca in timp ce stai lungit si citesti ultimele romane de la Nemira sau mai stiu eu ce alte carti. Sa stea umbra codrului pe tine, sau sa simti vantul cum vuieste pe la geamuri.
Si sa fie manastirea asta cam dupa chipul si asemanarea religiei facute de mine in anul 1 de facultate.
Adica vinul de impartasanie sa fie baut de cuviosii ieromonahi si fara a se impartasi.
Barba sa fie optionala, dar nu mai mult de cioc.
Biblioteca manastirii sa fie aprovizionata lunar cu cele mai tari titluri, alese de staretul Bufnila.
Personalul care deserveste manastirea sa fie mirean: adica numai gagici una si una, care sa fie folosite si pe post de patura in noptile racoroase, pe post de sapun in baile fioerbinti sau de bucatareasa in zilele cind iti e lene sa mergi in livada. Cam cum avea nasparliul ala din reclama de la nush-ce votca.
Sa ai camera izolata fonic, si sa se cheme tot chilie.
La sucursala Sulina a manastirii sa existe cate o barca cu motor pentru fiecare adept al manastirii.
In fiecare sala mare de manastire sa fie o plasma cu diagonala de 3 metri, la care sa fie urmarite marile meciuri ale nationalei de fotbal conduse de Hagi, cursele lui Patzaichin si Lipa, meciuri de handbal si rugby de la marile turnee si toate partidele echipelor manchester United si FC Liverpool.
Sa se discute intre calugari, sa nu existe juramant de tacere.
Sa fie incurajate cantecele de voie buna la cate o agapa cu bere fabricata dupa reteta celor de la Carul cu Bere.
Sa se bea doar vinuri romanest de tara, fie din podgoriile Cotnari, Murfatlar, Jidvei, Panciu, Cotesti, Valea Calugareasca, Podu Turcului.
Femeile care servesc calugarii sa fie cusute la gura. Bine, nu cusute ca e crud, dar macar o banda adeziva acolo, sa nu se auda gura cicalitoare in monumentul linistii.
Sa fie mereu aprovizionat lacul cu pastravi si crapi din spatele manastirii. NU luam in calcul varianta Sulina, unde la manastire trebuie sa existe si suc de peste si bulion de peste si undita sa fie din peste.
Nu-i asa ca si pe voi va afecteaza caldura asta rau de tot? De mine ce sa mai zic...ati citit ce imi face. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu