marți, iulie 21, 2009

Prima zi... drum si certuri

In prima zi, de la plecare era clar ca totul e naspa. Trebuia sa ma vad cu baietii la 5...5 si 10 in fata gurii de metrou de la Titan. Au venit la 6 fara 20. Olteanul dormise prea mult. Luat taxi pina la autogara si acolo...surpriza. Soferul de ma claxonase anul trecut ca la balamuc...era cu noi. Iar claxoane, iar nu puteai sa dormi, iar cearta. Totul a pornit de la masa lui. Sunase cu 10 minute inainte sa ajunga la popas.

-Pune-mi o ciorba de burta, o ceafa la gratar si cartofi pai, cu salata de varza si apa minerala, daduse pachidermul comanda.A mancat, a urcat in masina, a pornit, a mai claxonat de aiurea, apoi cat pe ce sa isi dea mancarea afara. Vinovati? Nucu, si cu voia dvs, eu.
-Auzi ma Nucule... la Sulina e plin de limacsi, ii punem vreo 2 pe spate lu Olt?
-Na, na, na. Luam un pumn de melci de aia, slinosi,... balosi... reci si ii bagam in chiloti... sa vezi cum face, se trezeste instant... vorbeam noi despre amicul care dormea pe scaunul din spatele nostru. Numai ca in fata noastra, la 30 de centimetri era soferul care tocmai mancase.
-Ba... te dau jos la prima parcare, nu iti e rusine... e lume aici, de ce vorbesti asa, sare grasanul, ofticat pe Nucu.
-Auziti...care e problema?, simt nevoia sa ma bag si eu in seama. Ati claxonat de ati rupt, orice era pe drum, de nu se poate dormi aici.
-Claxonul e al masinii, ce treaba ai tu? Ba tinere, diferenta e ca...
-Niciun ba, ca mi-am platit biletul, nu sunt luat de pe drum, la ia-ma nene. Diferenta e ca eu am dat banii si va vorbesc politicos, nu sunt "BA TINERE". (Deja imi iesea fum pe urechi si se lasa greu).
Si-a inghitit vorbele si a tacut. Dar ne-a supravegheat pina la Tulcea, nu cumva sa spunem ceva sa i se intoarca ciorba pe gat.
Pe nava
Pauza de bere in Tulcea. Cateva halbe, apoi uscheala pe nava rapida. Aveam locurile 1,2,3 rezervate. O placere, doar ca geamul de plexiglas era cam opac si nu vedeam multe. A trebuit sa iesim pe duneta, sa ne bata vantul in cap la viteza. Iar la coborare, am parcat direct la Marea Neagra, restaurantul preferat al lui Base din Sulina. Dupa o noua halba si un snitel, vira acasa la Andrei. Aranjat de masa pentru a doua zi la Tanti Gafina, si tuleo la mare. Prima baie a fost de vis...apa calda, valuri ok... sa o tot tii asa. Terasa apoi, bere, iar pe drumul spre casa, s-a ratacit Paul in Sulina. Cand Nucu il cauta (Lasa-l ma ca vine el, stie Sulina... incercasem in zadar sa il conving) Olt a venit bine mersi acasa si s-a bagat la somn. Urma o noua zi de mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu