vineri, iulie 31, 2009

In curul gol

Pentru ca noi crescusem in comunism, nudismul era un soi de tabu. Adica nu faceai plaja in curul gol, nu te despuiai de haine oriunde, daca vedeai o tipa topless iti ieseau ochii din cap ca antenele la melc dupa ploaie. Ne holbam pina ne dadea tipa o palma, sa ne bagam limbile inapoi in gura. Baleam ca niste caini prosti si acum dam vina pe comunism ca sa ascundem cat de ciuri-buri eram. Au fost insa situatii cind am fript-o si noi ca la nudisti.La Digul Unu
Digul Unu era micuta cascada de linga principalul pod peste Casin din orasul Onesti. Acolo ne faceam veacul mai rar. Era un loc misto de stat sub cascada, de prins peste cu mina, de sarit, dar nu aveai unde sa inoti. Ne balaceam un pic, apoi ne dadeam drumul cu suvoiul de apa pe stanci, de ajungeam la Digul Doi (distanta de 50 de metri) cu slipii rupti in cur. Dar de obicei, stateam aici sa facem celebrul concurs interactiv cu premii constand in pedepse, concurs cunoscut sub denumirea generica de: Oglinda. Adica unul din noi facea un pocinog de saritura de pe stancile digului, in apa, iar ceilalti il imitau. Care gresea, ori lua suturi in cur, ori pedepse de la toti. Si din sut in sut, din pedeapsa in pedeapsa, s-a ajuns la razboi. Eu si Grasul contra lui Polonic si a lui Sperila. Iar scheleticul meu amic a facut o saritura de nu a reusit Grasimea Sa sa o imite. Si a venit pedeapsa de la Sperila.
-Te duci acum pe pod si cind ajungi la mijloc, printre oameni, urli cat poti tu de tare: "Lume, lume si iar lume/ Ia uitati-va la mine/ Numai muschi si vitamine".
-Sa mori tu Sperietuliii, il ia balena la misto pe Steli. Alta idee nu ai? Zi alta pedeapsa ca te trimit in curul gol pina acasa sau te pun sa arestezi chistoace fara chiloti pe tine.
Face Sperila consiliu de razboi cu Polonic si iese o noua pedeapsa: sa sara in curul gol, de pe stanca digului 1. Turbase Grasul de furie. Dar, am facut si noi consiliu.

Huiduieli si amenintari
-Huuuuooooooooo!!! tipau cativa golanasi de pe pod, catre Grasul, care defila in curul gol pe stanca, mergand cu pas apasat. A facut un echer perfect, a intrat in apa si lumea de pe pod, de la 15 metri distanta, a scapat de privelistea unui cur cat o basculanta. Nu pentru mult timp. Venea razbunarea.
-Acuma, fiti atenti aici, ca va rup capetele daca nu faceti saritura asta, spune Grasul catre Polonic si Sperila. Sperietulii, iti placi in curu gol?...In curul gol o sa sariti si voi. Daca eu si Ochiosul sarim in curul gol de pe stanca, iar voi nu faceti la fel, dracul va ia. Stii ca Ochi te prinde la inot imediat Sperila, sa nu cumva sa fugi. Iar tu, Polonic, daca nu ai sarit, vai de capul tau ce omor iti dau. Cum te prind, cum te inec si apoi iti bag asta pe gura, ameninta Grasul care avea un pumn cat o gutuie mare si galbena. Odata incheiat discursul de incurajare, iar iese Grasul din apa. Fara chiloti pe el. Husa de tanc fusese lasata pe un bolovan, strategic, sa nu o ia vreun val. Cum a iesit pachidermul din apa, cum au reizbucnit injuraturile si huiduielile de pe pod. Grasul nu a mai suportat. S-a intors cu spatele spre ei, si-a departat picioarele si s-a aplecat in fata.
-Na ma. Ia ziceti voi... am mamaliga intre dinti?

Vin rudele si vecinii
Sare Grasul, iar cei de pe pod, mai sa faca atacul de apoplexie. Cind se gandeau deja sa vina spre tembelii aia care fac baie, iaca mai iese unul din apa. Tot in curul gol. Imi fluturam balanganiciul mandru. Am executat o "randunica" de pe dig si am intrat in apa in corul de injuraturi. Cand deja incepusera sa fluiere si pescarii de pe rau, doar faceam nudism in centrul orasului, hop si Sperila cu vrejul lui la vedere. Gata, incepusera sa zboare bolovanii. Din fericire nu ajungeau la noi. Cind iese Luca, sa isi faca si el saritura, hait... vecinii Duta, de pe scara lui Grasul. In spatele lor, aparea un cap cunoscut: mama lui Luca. Odata a sarit asta in apa si s-a ascuns dupa stanca. Grasul nu avea insa nicio jena: era in apa pina la brau si sarea in sus, sa le arate pescarilor ce avea el mai inteligent in acel moment.
-Ba tembelul dracu`, vino incoace, ca te vad mama si sormea, ii zice Luca.
-Ce vrei ma, crede Grasul ca facem misto de el, crezi ca nu au mai vazut?... Ha ha ha ha
-Vino boul naibii incoace, ca ne toarna acasa, nu mai sari ca fraierul, ii bag si eu morocovul in gaoz.
-Ovidiuuuuu...... se aude o voce cunoscuta de pe pod. Era Nicoleta, sora lui Polonic.
-Daaaa, raspunde balenoidul.
-Luci e acolo?
-Nu eeeee. A plecat acasaaaa dupa fotbal, nu a mai venit la baie, incheie Grasul toata poliloghia.
Degeaba. Seara, cind am ajuns si noi pe bancile din fata blocului, sor-sa lui Sperila, Rodica, si surorile Iepuroiace se uitau la noi si isi dadeau coate zambind. Eu, Sperila si Polonic, dam sa ne rusinam, dar ne scoate Grasul din belele.
-Radeti iepuroaicelor, fir-ati voi de bagaboante tupeiste, ati aflat ca vecinii au morcovi mari. Ia zi, nu va bagati sa rontaiti ceva? Au plecat astea ca din pusca... numai sora mai mare, Adriana a aruncat o privire inapoi. Si de acolo au iesit alte belele, tot cu Grasul si Sperila.
Sursa foto: www.onestionline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu