duminică, aprilie 22, 2007

Mic ghid de golaneala

Daca tot te apuci de o treaba, macar sa o faci asa cum trebuie, repeta mereu Grasul cele auzite la bunicul lui. Asa ca daca tot era sa fim golani, macar sa fim de aia tari. Si primele lectii erau alea de trisat, pentru ca trebuia sa ai bani. Sa o luam cu cele mai simple si mai eficace.

Barbutul. Dracu stia sa faca pe vremea lui Ceasca zaruri masluite? Auzisem si noi de ele, dar habar nu aveam cu ce se mananca. A pilit Grasu vreo cinci perechi de zaruri ca sa se aseze pe ce cifre vroia el. A iesit. Dar daca tu si adversarul dati cu aceeasi pereche, cum naiba sa castigi??? Asa ca alde Grasu s-a resemnat cu metoda clasica. Atunci cind nu e atent oponentul, lasi un zar jos din mina, fixat pe 6, iar restul pica el ceva.

La poker, metodele de a trisa tineau in special de neatentia adversarilor. Sperila avea mina mai buna, si fie isi dadea 6 carti, fie isi tragea de la spatele pachetului. Cind avea 6 carti, lasa mainile usor sub masa, sa nu vada colegii, intorcea cartea a sasea invers si o ascundea dupa cele 5. Revenea cu mainile pe masa, arata cartile, dar nimeni nu vedea a sasea carte. Important era ca apoi sa ai grija sa nu amestece altul cartile si sa se prinda de poanta. Mai erau metode, dar ceva mai complicate si care nu ne ieseau foarte bine.

La copcica, treburile se derulau mereu in doi sau 3 care japcuiesc mai multi. Cind se faceau cartile, aveai grija sa asezi asul la coada pachetului. Din cel mare trebuia sa faci mai multe mici, asa ca primul lasat jos era ales de amicul care te ajuta sa faci bani. Avea cartea cea mai buna, castiga, imparteam banii fraierilor la final. Nu aveai bani cu care sa intri in joc, atunci era musai sa inveti a doua regula a golanelii.

Bataile
In prima faza toti ne temem sa luam un pumn sau un sut. Ca sa nu vorbesc de coate in gura. Odata ce inveti ca durerea nu e asa de naspa, treburile merg mai simplu. In golanie o sa auzi mereu ca unul de calibru si-a luat-o in freza de la unul mai mic. Sau ca alde VanDamme si alti karateka si-o fura sistematic de la baietii de pe strada. De ce? Pentru ca nu dadeam doi bani pe reguli cavaleresti. Era musai sa i-o dau in freza celuilalt, asa ca foloseam orice arma. Cea mai tare din ele e NV-ul. Adica lovitura aplicat pe negandite, nevazute, in zone cat mai dureroase si cu cat mai mare virulenta. Decat sa planga mama, mai bine plange ma-sa. Asa ca Sperila lovea la outze de nu se putea. Cind nu mai tine insa NV-ul, tre sa te mai bizui si pe pumn. Asa ca aici ne-au prins bine antrenamentele de judo, lupte si restul cafturilor. Daca nu merge asa, da-i cu piciorul, specialitatea Polonic, care umpluse cativa de sange.

Mangleala
Asta tre sa fie prima faza, inainte de bataie. Il vezi ca e cat gardul, dar tu te dai mare si esti tare de tot in clontz. "Te fac, te sparg, cine esti ba", tot ce inseamna injuratura, amenintare si tupeu se pune la bataie aici. Am vazut si in Bucuresti ca se poarta mai mult ca oricand faza asta. Mai ales tiganii, aveau un papagal nevoie mare. Iar daca tot il pocnesti pe unul din astia sau te iei cu ei in clont, atentie sa nu iti lasi spatele descoperit, ca de acolo vine NV-ul. Daca dai barbateste, da tare sa nu se mai ridice, sa ia somn, ceilalti se vor gandi de doua ori pina sa sara pe tine. Daca vezi ca nu e loc de smechereala, Run Forrest, a doua zi ii prinzi separat, cind esti tu cu baietii.

Baietzashii
Daca tot stai cu gasca, pai stai. Daca e sa aiba ei grija de tine, ai si tu de ei. Prieteniile nu sunt drumuri cu sens unic, in care doar primesti si nu dai inapoi. Daca te-au ajutat, ajuta. Daca te-au calcat pe cap, fa-o si tu. Dar ca o chestie, si cu ei si cu toti, lasa loc de buna ziua si nu acorda increderea in orb. Se ajunge sa primesti eternul NV.

Gagicile
Aici e la libera intelegere. Cum te descurci, asa le ai. Daca ai avut papagal la o cafteala, e musai sa ai si aici. Gagicile nu prefera prostii. Daca te stiu de prost, asa ramai. Femeile au tendinta de a-si dori AlphaMales, asa ca fii destept si arata ca nu esti purtator ilegal de cojones.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu