joi, mai 24, 2007

Draci si fotbal


Moto: "Cine iubeste fotbalul nu il iubeste pe Inzaghi" - presa italiana de sport


De mici bateam mingea pe terenul scolii generale numarul 8 din Onesti, adica la 2 pasi de blocul nostru. Grasu se credea portarul minune Duckadam, si drept e ca nu trecea o minge de el. Daca nu o prindea, ondula putin sunculitele si iesea mingea in corner sau aut de margine. Naiba sa ne ia daca nu ne chinuiam sa ii dam gol astuia si nu ne iesea deloc pasienta. Sperila se credea Lacatus, mai ales ca el avea freza ca a stelistului. Polonic nu isi alegea niciodata un erou si il tachinam mereu pe chestia asta, ii spuneam ca el e Despa de la CSM Onesti, divizionara B de pe vremea noastra. Mai tarziu a aparut MECON-ul din Onesti si din fuziunea cu CSM a rezultat ditamai prim-divizionara FC Onesti. Eu ma credeam cel mai tare varf de atac: Camataru, si de aici o gasca de certuri cu echipierii.

-Baaaa pomanagiule, stai numai in fata portii, poate-poate se izbeste mingea de tine, ma lua Grasu la rost cand se trezea ca ramane singur cu vreo 3 atacanti care il intindeau prin careu ca pe o jartica de mireasa.

-Mars ma, ca tre sa dea cineva goluri, raspundeam sictirit, cu toate ca stiam ca nu am dreptate.
Fotbalul e joc de echipa, trebuie sa faci ambele faze. Asa se facea ca mai mereu ma lasau astia sa joc numai daca "juram" ca nu mai stau la pomana prin careul advers. Preferam sa ma tupilez pe dupa aparatorii celorlalti decat sa vin la mijlocul terenului sa recuperez mingi. Repet: stiam ca nu e bine. Dar cind ma uit la finala Ligii Campionilor si il vad pe rapanbdula aia de macaronar Inzaghi, de care se izbeste mingea si se duce in poarta, cum naiba sa cred ca eram prost? Cind vezi ca echipa lui e dominata o repriza intreaga, ca au si ei o parlita de lovitura libera de la 22 de metri, se duce mingea spre coltul unde plonjeaza Pepe Reina si nenorocirea aia de om apare ca din senin, da cu umarul in ea si e gol, cum naiba sa nu te apuce dracii... Nu te mai gandesti ca si tu erai asa, ca nu era bine, ca amicii te injurau de albeai in spume si te mai spala doar halba de bere pe care o dadeai dupa meci. Te lasa nervii, ii tragi un fuck printre dinti si canti la final cu betivii englezi ca tot nu mergi singur, ca tot mai e careva cu tine.


P.S. Scuze Oaka de pumnul ala de aseara, de la golul lui Liverpool. Era de bucurie si voiam sa nimeresc plapuma, de unde sa vad eu piciorusul tau acolo, printre falduri, doar nu am X-ray vision :)

P.S. bis Numai de al dracului nu pun poza cu Inzaghi, ci una mai tare, cu Kaka si Gerard. (Ti-ar de ras sutul ala Steven, erai singur cu portarul...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu