marți, ianuarie 13, 2009

Calculatorul care m-a turbat


Nu stiu ce fel de maniaci sau internet maniaci ma citesc, dar eu unul sunt un ciuri-buri atehnic, caruia cele mai avansate cunostiinte de tehnica ii ajung pina la insurubatul si des-surubatul diverselor chestii de prin casa. Asa ca am pus mina si in weekendul asta m-am agitat ca un nebun sa imi fac calculatorul.

1. Sormea...
...m-a chemat sa iau de la ia o antichitate de calculator. Moka. Cu masa cu tot.
-Nu are memorie, dvd-writer, programe si drivere, dar ti le iei de undeva si gata. Iti dau si masa speciala ptr el si tot. E un milion memoria, un milion dvd=ul, ce sa mai, iese repede tot.
Numai ca nu avea nici cablu de alimentare, asa ca m-am dus cu el la e-mag sa imi bage aia memorie si dvd-writer. Un geek de dupa un laptop ma anunta martial ca nu are memorie, doar dvd-writer, dar sa astept pina luni ca atunci o sa primeasca si imi dau cu placere. Carasem calcul din Tei in Crangasi degeaba. U-haaaa. Si din Crangasi inapoi la Titan. A doua zi am mers la depozitul de calculatoare si mi-am luat memorie si am revenit la e-mag sa imi iau dvd-writer. A strambat un alt geek din nas cand a auzit ca imi schimb comanda, dar cand vezi 100 de kile de carne gata sa iti faca laptopul guleras...parca nu mai ai chef de glume. Am luat cablu si dvd si dus am fost la sormea. Am luat de la Obor inbusuri sa desfac masa si gata...credeam. Desfac masa, chem taxi, car masa, monitor, etc, ajung acasa. Descarc tot, insfac inbusurile si pornesc sa asamblez masa. Oaki se uita cu ochi mici si rai la mine, ca de ce nu am asteptat pina sa fac masa? (Ce sa astept femeie, ca eram turbat, voiam sa termin cu totul.)

1. Mumu...
...e colegul care s-a oferit sa imi bage drivere si programe in calc. pe o parte ma conversam cu el ptr programe, Olt ma lua pe alta sa imi zica de net, ca ne trebe switch si alte alea, cat ne costa, Frax ma fredona si asta la melodie ca providerul ma rupe la bani, sa imi iau singur switch-ul.... iar eu stateam de acum si incercam sa ma concentrez sa nu imi zboare creierii din cap. Plec mai devreme de la munca, il iau pe Mumu, ajungem acasa. Punem memoria, punem dvd pe calc, bagam in priza, pornim.... cateva piuituri ... ecran negru... har har la morisca veche de calc si instant am simtit cum ma linistesc. Nu va merge, mi-am zis si resemnat mi-am pus un pahar de bere. Asta e... mi-am futut un weekend intreg. A incercat Mumu apoi tzashpe mii de combinatii: cu memorie, fara memorie, cu dvd, fara dvd, cu placa de nush care, fara aia...
-Alo... taticule..l as-o asa. Imi iau calc nou si ma cac pe tot. O sa caut un calc fara hard, imi iau hardul aqla de 40 de pe rashnitza, imi iau si dvd-ul si memoria de 1 G si ma duc dracului la magazin si vad eu ce imi iau. Dar nu laptop.

Lectia...
... pe care mi-am mai invatat-o odata e simpla. Nu mai lua sh-uri, mars dracului la magazin, ia ceva nou, macar are garantie si se fut altii cu el in timp ce eu stau sa beau o cafea. Si inca una... nu ma pricep la tehnologie, oricat as vrea. Degeaba ma cac pe mine ca stiu eu sa fac un calc din bucati, oricati prieteni as avea... is praf. Iar daca vreti sa va complicati viata, dati un telefon la baiatul ca va dau un calculator :D Ce e moka...de moka se duce. Cel putin raman cu o tastatura si un mouse nou. :))

8 comentarii:

  1. pai dude...toate trebuie luate cu cap

    placa de baza suporta doar unele procesoare -> Amd XX sau Intel ZX -> ram la fel, ddram sau sdram sau ddram II, apoi placa video..poa sa fie PCI sau VGA..sau pizda masi. Hardu..n-ai treaba cu el, doar sa ai mufe in caz ca e ATA.

    sunt chestii pe care le inveti de placere =)

    RăspundețiȘtergere
  2. Man, trust me cind spun ca am turbat. Am destui amici si rude care se ofera sa ma ajute. Numai ca deja procesorul meu personal nu mai duce atatea oferte, hardul imi scoate fum de sub pelicula fina de peri scurtati cu masina de tuns, iar fumul care iese pe nas e de la faptul ca mi s-a ars vreo placa, grafica sau video, naiba sa le ia. Aseara eram pe punctul de a ma duce direct in magazin in altex sa dau 13 milioane sa imi iau calc. Azi... as bate un vanzator de scule de la e-mag. Sau mai multi, de la diverse magazine.

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tare.

    vreau eu hărăbaia.

    RăspundețiȘtergere
  4. Stai sa iau ce mai am de pe ea... dvdrw, hard, etc si il dau. Iti dau un tzarr cind e.

    RăspundețiȘtergere
  5. Da-l olteanului, k si asa sufera ca tre sa-si scri textele la masina de scris. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Pai nu ii dau, ca isi ia el singur scoola de scoola, sa mearga cu tescovina in loc de curent, sa il si tunda si sa aiba 5 multi-mess-uri, 4 perechi de casti si 3 sisteme 5.1. Totul la numai 13 milioane. Lei vechi. :))

    RăspundețiȘtergere
  7. bre bufnila, daca mai ai nevoie de ajutor, da de stire; da` nu cu fum cum se facea la voi in moldavia cand veneau tatarii :)
    harabai ca a matale imi mananca sufletu` zi de zi, asa ca n-ar fi bai daca ai baga-o si pe a ta pe linia de reparatie acolo..mai ales ca nu vreau sa ma lasi fara snoavele pe care le cetesc la birou. Dai o bere;
    mailto:george.dimache[at]abacus-group.ro

    RăspundețiȘtergere
  8. Lasa tata, ca a venit laptopul. Si e de bine acum. Harabaia sa mai astepte. Desi cand ma uit la ea si ma gandesc ca am mai si bagat banutii degeaba, parca imi vine sa ii fut un sut in placa de baza. Cum o alta idee mai buna nu am inca... astept sa imi vina o idee. :)

    RăspundețiȘtergere