vineri, iulie 13, 2007

Un "Fuck you!" preistoric


-Ti-oi fute un sut in cur, sa vezi cum te duci de urgenta sa strangi chistoace, daca nu stai la coada, spuse Gogoshar catre Sperila si mezinul familiei Mihalcea se posta constiincios la coada din fata chioscului celebrei firme "la Fasole" din gara Adjud. Era o regula, Gogoshar si Frax luau gogosile de la un chiosc din apropiere, iar noi, aia mici, cumparam tigarile Carpati de la chiosc. Sa fie de alea extralungi, ca Gogoshar nu voia sa aiba degetele galbene de la nicotina, el poza in copilul bun, iar Sperila... el saracul nu dadea doi bani pe imaginea personala. Am luat tigari, cate 2 pachete de persoana, Greasul 3, si ne-am instalat la bagaje sa asteptam trenul care ne ducea la balta de pe Siret. Gasca era stransa, rucsacii duduiau de mancare, Grasu era in verva cu toate bancurile lui tampite, iar show-ul era garantat daca Sperila si Gogoshar se certau. Frax statea mandru si drept linga bagaje, se uita in scarba la noi astia mici, de parca el era amiralul Nelson, iar noi niste bieti sclavi eliberati de la galere si luati in barca lui.

Pe balta
Primul care a prins un peste am fost eu in ziua aia. In secunda 2, linga pluta unditei mele se aflau cele de la unditele Grasului si ale lui Sperila.
-Si zi asa Oki, ce i-ai dat, rima rosie, mamaliga, paine, ce naiba ai pus in carlig?, ma ia Grasu, subtil ca o balena pe uscat.
-Cat ai adancimea ba, ca la mine nu trage deloc, se face remarcat si Sperila.
Mai scot unul de sub nasul lor. Aici a innebunit Sperila. Ma acuza ca am momeala speciala, stiut fiind ca Frax facea o mamaliga cu sofran si arome de sarea crapul pe mal dupa ea.
-Taci ba hapciupaliticule, nu vezi ca esti prost?, se baga Gogoshar. Cred ca ai si carligul gol, nu te mai oftica atata. Toti tac din gura, tu faci scandal. Taci si vezi-ti de pescuitul tau, nu mai face clontul mare, ca te arunc in apa.
-Arunci pe fiul mai mare al doamnei ma-ta, ii vine replica de la claia de par blond intitulata Scheletron. Iar ca sa ii treaca vremea mai repede si mai fain, se apuca Sperila de certuri cu Grasul. Iar cind e vorba de cearta intre astia 2, nu mai prinde nimeni peste linga ei. M-am dus 20 de metri mai departe, dar nu am putut pescui. Ma uitam la ei si radeam sa mor.

Fuck you preistoric
Pe vremea aia, in Romania, semnul de la sine inteles pentru felatie era cu degetul aratator scos din causul palmei. Nici naiba nu auzise de acel celebru deget ridicat din mijlocul pumnului. Grasu a fost probabil cel mai aproape sa inventeze gestul in gasca noastra.
-Ba butoi, da ba adancimea mai mica la pluta si ne distram la obleti, nu mai da pe fundul apei ca o sa prinzi fix coada crapului de foame, incepe Sperila show-ul.
-Scheletronul dracului, mai taci ba din gura, ca nu prindem nici un somn de 3 ore cu tine asa galagios. Ce dracu ai de nu poti sa taci? Am venit 60 de kilometri cu trenul, am mers 4 pe jos cu Bufnila ala mare alergand de parca seaca balta, nu mai pot. Gata, taci dracului, ca iti dau la bot. Si a urmat gestul clasic, neaosh, cu degetul din caus.
De acolo a plecat ditamai disputa. S-au calmat cu greu. Apoi a incercat Sperila sa se certe cu toata lumea. La mine nu a scos mai nimic, dar i-am promis sa ii sondez adancimea curului cu un sut bine plasat. Gogoshar i l-a aplicat, iar Frax era gata sa il arunce in apa. Grasul radea sa faca pe el.
-Vezi ba, daca esti bou. In loc sa pescuiesti, ca prindeai si tu ceva ca toata lumea, nu... faci scandal. Toti au prins, tu esti singurul care o freaca la rece. Uite asa o iei, la furci, spune Grasul si isi infige doua degete in nas. Arata ca naiba, ca o combinatie de porc cu maimutza, de a inceput si Sperila sa rada. Scheletronul a fost batut la cap pina am ajuns acasa, iar acolo s-a decis sa patenteze el gestul Grasului. I-a facut-o lui Polonic, caruia i s-a proptit in fata, a inceput sa sara in sus si in jos si si-a infipt degetele in nas. Eroare. Nu stiu de cand nu mai folosise Sperila batista, cert e ca si-a intins pe fata toti mucii. I-a trecut abia dupa un an cand era mandru tare sa ne arate degetul, asa vazuse el intr-un film, si rostea plin de el: "Fuc iu fraiere". Trecerea de la "u" la "a" a mai durat un an, pina a mai vazut un alt film la video.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu