sâmbătă, iulie 14, 2007

Spritul si rosturile lui




* Scriu postul asta cu o mica durere de cap de la bauta de ieri si sub influenta unui comentariu lasat de Raluca pe blog. Fata asta m-a luat serios la mustruluiala pentru ca imi place gheata in paharul de sprit. Si mai e si sprit de vara, chestie care i se pare si mai nasoala. De ce e mai bun spritul asta pentru mine decat cel clasic. Pai hai sa o luam sistematic.



* Vinul indoit cu apa e o chestie transmisa, vezi Doamne, de primii colonisti greci care nu suportau taria vinurilor de Murfatlar in perioada antica. Asa ca au bagat apa. Mai incolo baietii veseli de prin Dacia au fript-o cu apa minerala, nu de alta dar curgea destula pe aici. Iar daca tot iti da gaze la stomac, macar sa o indulcesti cu un vin bun, alb, sec sau demisec.


* Personal sunt fan al vinului demisec, Murfatlar Premiat, cel cu porumbita pe eticheta, al apei minerale Dorna si al cuburilor de gheata facute la terasa de la InterMacedonia, din Piata Iancului. Cine ma stie, stie si unde vine asta. Nu ma dau la o parte nici din fata Rieslingului de Jidvei sau al Sauvignon-ului Blanc de la Beciul Domnesc.


* De ce nu sunt de acord cu Raluca, atunci cind ea spune ca gheata si apa minerala ii iau din tarie vinului? Pentru ca nu e asa. Daca vrei sa urmezi modelul englez de distractie, atunci faci o bauta contra-cronometru si care cade primul sub masa castiga. Imi plac insa cursele de anduranta, asa ca, stai tu calma Raluca, vinul isi gaseste singur drumul spre cap. Printre cuburi si bule. Mai devreme sau mai tarziu.



* Vinul nu iti da gaze ca berea, nu te umfla in burta, nu are atatea si atatea calorii. Iar daca vinul e fain, (adica nu e de ala de pastila) nici nu ai durerile alea de cap nebune de dimineata pe care o cantitate mai mare de bere ti le imprima. A, si de cind am renuntat la bere si la a mai minca paine, s-au dus 13 kile si mai trebuie o gaura sau doua la cureaua pantalonilor.

* Don`t worry Precious... Trust master.... :D

3 comentarii:

  1. Apa ii ia din aroma, il dilueaza, il transforma.
    E adevarat ca, pe caldura, e riscant sa bei vin sec, mai ales daca stii ca n-o sa te opresti la un pahar, doua. Dar mai exista si varianta cu apa servita separat, care ajuta si ea la diminuarea efectelor euforice.
    Principala mea nemultumire legata de apa in vin nu e legata de tarie, ci de aroma. Sunt ingrediente care potenteaza aroma (de exemplu, un strop de sare sau de busuioc fac minuni in anumite mancaruri) si unele care o reduc (apa adaugata in vin, de exemplu).
    Nu ma vad band sprit prea curand... cu atat mai putin cu gheata. Dar va doresc mult spor intr-acestea.

    Hihi, am ajuns muza :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa ai scris, de parca tu bei doar pentru gust. Stim amandoi ca nu e asa. Eu beau sprit sa ma racoresc, tu probabil ca vrei sa faci betii viteza. Si stai calma, nu esti muza. Bine ca nu ai pus z in loc de m ;))

    RăspundețiȘtergere