luni, februarie 09, 2009

Pescuind la tv


Sunt fan al emisiunii de pescuit de la TVR 2, Pescar Hoinar. Il stiu pe Victor Tarus din 2002, de la Cupa Mondiala de Pescuit de Crap si il prefer oricand zambiliciului cu par alb numit Rex Hunt. Pai de ce...


1. Pentru ca Rex a adus in Romania moda asta stupida cu pupatul pestelui. Frateee, ce naiba, pestele ala sta in mal, mananca viermi (luati de pe hoit) si rame (scoase din cacat) iar pescarii romani de pina in 15 ani au prins si ei obiceiul asta. Ok, iar daca tot il pupi si ii dai drumul pestelui, de ce naiba mai prezinti apoi retete de mancare din peste? E mai bun ala congelat decat ala proaspat?

2. Victor Tarus prinde pestele, il pune in juvelnic si spune ca il ia acasa pentru un gratar. Se strang cativa, apoi le da drumul celor care sunt de prisos. Ce e rau in asta? Mai si mancam peste. Si chiar simti nevoia ca pescar sa ai si trofeul la tine, rezultatul muncii. Nu doar banda casetei si poza.

3. Victor Tarus nu o arde cu parul in ochi, ca mare mester si vedeta. Iti mai si explica o faza sau alta, cum sa faci un nod, cum sa legi un fir, etc, etc. Pacat ca nu are timp destul la dispozitie.

4. Ai nostri merg la pescuit in tara, in apropiere de Bucuresti, in Delta, mai vezi un peisaj, mai clatesti ochiul cu un pestan neaos si vezi locuri nestiute de linga tine. Plus ca are Tarus un simt al umorului de ma unge pe suflet duminica de la 10 la 10.30.


Sunt insa si cateva probleme.

a). Emisiunea tine doar 20 de minute, iti vine sa iti smulgi parul de ciuda. Cand incepe sa iti curga bala de pofta in coltul gurii, atunci se incheie. pai sa nu ma ia naiba de ciuda cand vad ca pe banii mei nu primesc decat doze mici de tv serios, in rest doar emisiuni ptr papa-lapte?

b). Le-a murit un cameraman, din ce am inteles eu, accident de navigatie pe Dunare. Aloo, mai luati si cateva masuri de siguranta, e pacat de oamenii aia sa moara filmand in Delta. Daca era in Irak sau Afganistan, poate intelegeam.

c). Frumoase imaginile de generic la fiecare emisiune, cum o caravana de masini pleaca din curtea TVR cu barcile puse pe remorci in urma jeepanurilor. Dar altele nu mai aveti, sau chiar vreti sa va dati mari cu masinile si barcile? Lasati cateva capturi pe generic si merge mai bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu