sâmbătă, martie 17, 2007

Dor de Duca... in Delta

Uschealaaaa!!!!

Gata, nu mai pot. Mi s-a blocat creierul. Vreau in Delta, din nou si cat mai repede. Fac orice. Dorm iar cu inca 4 oameni in camera, ca anul trecut, numai sa vad stuful cum se lasa spre apa sub vant.
Merg iar in oras, la Sulina, la cumparaturi de suveniruri cu fetele, numai sa mai trec cu lotca pe canal si sa simt trepidatiile motorului Carpati de 8.
Ti-as mai accepta inca odata toate fitele de felina urbana si de copila nedospita numai ca sa simt iar nisipul plajei de la Sulina si sa il vad pe Melcul cum prinde singura stiuca oarba din Delta.
Ma trezesc de la ora 4 ca sa prind rasaritul pe balta, o las naibii de cafea si uit de micul dejun, numai sa fiu din nou la pescuit acolo.
Suport toate figurile fostelor prietene, desi m-au albit, dar vreau sa vad iar Delta Dunarii.
Ma las muscat de toti tantzarii Deltei numai sa scap 4 zile de aici din Bucuresti si sa ma plimb cu barca.
Trec Dunarea inot si mai beau cafeaua aia groaznica de la popasul de linga Slobozia, numai sa ajung la Sulina cu gasca.
Las acasa orice femeie din jurul meu, numai sa pot sa ma duc cu lipovenii sa mai scot plasele cu pesti.
Merg si la festivalul ala nenorocit de film, Anonimul, cu toti drogatii din Bucuresti, dar numai sa mai vad Delta.
Sa ridic stiuca din apa in timp ce se zbate, sa arunc caraseii la picioare in barca si sa las bidonul cu bere calda sa se raceasca in apa de la Rosu.
Sa il vad pe Melcul cum cumpara borcanelul de boabe de porumb la pret de contrabanda de la alti pseudopescari, sa radem iar de lipovenii care prind mai putin peste decat noi la unditze.
Gata, vreau in Delta.
La pensiune, la hotel, la cort, la coliba sau sub o parlita de patura, dar musai sa ajung in Delta.
As face si compromisuri.
As merge la Arges la gratar, cu Jony si cu cainele lui, ala diliu. Sa faca Dan focul sa se vada din Bucuresti, sa bea si Jony inca odata in viata lui o bere si sa arunc cu castraveti dupa pesti.
Sa facem un gratar macar pe malul Cibinului, sa isi mai luxeze Olteanul glezna inca odata si sa aruncam cu carne dupa cainii satuli si ei de atata ceafa la gratar.
Sa fac baie in luna mai cu Nucu in apa Cibinului si sa ii mai ia apa kilotii odata ca nu ma supar.
E decis, vreau sa plec undeva, repede. Asa ca, daca ai o undita in plus, chef de viata si bani pentru o caserola de mici, hai duminica viitoare sa facem o iesire. Aduc un butoi de chef de viata, o caserola de dor de duca si o plasa de aia mare cu buna dispozitie. Tuica si berea le aduce Paul.

2 comentarii:

  1. la toti ne e greu, ce sa-i faci...
    suna interesant ce spui tu acolo dar mai adauga un sac de energie cadou de la mine ca numai cu pofta de viata n-ai ce face daca n-ai si energie... :))

    o ardeleanca inraita...

    RăspundețiȘtergere
  2. Numai o ardeleanca putea cara energie cu sacul. :) Sac de rafie sau de canepa, sa fie izolator. :)

    RăspundețiȘtergere