joi, iunie 12, 2008

Anti-tero: Scara lui Cumatrul si Gagica lui Bufnila


Daca vreodata iti face cineva probleme, pai ori e seful, ori gagica. Sa te tii insa atunci cind treaba se incurca si pica amandoi la mijloc.


Nea Suciu

Seful era super-baiat atunci cind ieseau treburile bune. Mai dadea cateva sute de mii ca prima la salariu de ziua ta, te aseza sfatos la o sedinta de nu iti mai trebuia sa gafezi, faze de astea. Nu tipa, nu urla, nu nimic. Radioul sa mearga. Beleaua era cind il apucau pandaliile. Pai naiba mai oprea sedinta, sau pe el din sporovait. Dura si ore, timp in care transpirai de moarte. Sau cand gusta putin din medicamentul pastrat strategic in frigiderul din birou... Naiba te lua pe scaun ca nu se mai termina sedinta. Asa a si fost la Operatiunea Antitero denumita generic... Scara lui Cumatrul. Care s-a lasat cu sange pe pereti si vorbe de alean, de chin si jale.


Scara si urmarile ei

Un bec din radio trebuia schimbat, era nevoie de o scara. Apeleaza seful la cumatrul, vine omul cu scara, se schimba becurile, se bea o cinzeaca, se lasa scara in baie. Cateva zile si apoi... fuse fuse si se duse. Canci scara. O treapta de samantza nu mai lasasera hotii. Care hoti, frate.... ??? ca in radio se intra doar pe baza de cod, nu exista cheie. Iar cod aveau doar angajatii. Si da-i si cauta si da-i si injura si da-i si fumeaza si pina la urma s-a facut ditamai sedinta. Deoarece si pentru ca se apropia ziua radioului, exista ceva macheala pe linga studio. Care macheala se ia si se pune in fata oamenilor, toti 14, ca sa se dezlege limbile si mintile imbraligate de hoti autohtoni, poate-poate sare scara de undeva. Dupa un monolog al sefului de circa 40 de minute si un pahar de bautura de 40 de grade (Mansion House pentru degustatorii de zama de plosnita americana) se lasa cu intrebari... care ai luat scara, aduceti scara inapoi, ala nu, ala nu...etc.

-Copii... va spun sincer, in viata mea... niciodata in 45 de ani nu m-am simtit asa de prost...

-Multi Inainte seful.... se baga Mansionul din mine in seama....

-... Ca atunci cind a trebuit sa ii spun cumatrului ca nu mai e scara, da semne Nea Suciu ca nu a auzit. Sau s-a facut ca nu aude.

De parca nu era de ajuns ... au mai aparut cateva belele. Eu si gura mea cea mare....


Belele cu gagica

Cand ai gagica, te mananca oareunde si mai spui una si alta. Ca seful tau te plafoneaza, alea alea... chestii de angajat frustrat. Ca seful cantase inainte in niscaiva formatii de baruri, nunti, botezuri si restaurante. Dracu stia ca blonda are memorie cu bataie lunga... ca nu ii mai spuneam nimic daca stiam ce va sa iasa.

A mea gagica, de atunci, se dadea pe net de la Sibiu, ca era studenta in anul intai. Dar se dadea prost. Adica ii placea sa se creada mare de tot, desi era un ciuri-buri rascopt...dar cu pretentii de jurnalist. Buuuun. Si se baga fata pe la forumul lui Tuca Marius si lasa pe acolo un comentariu despre starea presei. Ce i-a putut ei trece prin minte la ora aia tarzie din noapte (nu imi pot imagina un om care sa intre ziua pe forumul lui Tuca... om de avea emisiune doar noaptea). Se apuca sa comenteze ea despre starea natiunii si starea presei natiunii.

"Presa romana o duce rau ca nu are in structurile de conducere oameni de presa autentici. De exemplu, seful de la Radio Onesti... care nu e jurnalist, e lautar. De aia merge tara asta prost." Si a semnat cu toate cele 3 prenume si cu numele de familie. Uhhaaaaa


Concluzii

Ca a scris tampenia, asta e una. Ca mie nu mi-a spus nimic, asta e a doua. Dar ca periodic se facea o monitorizare pe net a tot ce inseamna radio...asta e a treia. Adica ce aparea pe net, la un google search, se printa si se ducea la sef. Un coleg, amic bun, care facea trebusoara asta... imi spune saracul, mai ferit, mai codit....

-Ba Bufix, vezi ca proasta aia a ta, dupa ce ca e proasta, mai si semnalizeaza... uite ce a scris. Nu i-am dat lu` Nea Suciu... na, ca suntem amici.

-Sarutmina mult de tot man....

Si ma pun cu gura pe proasta, dar cum sa mai indrepti ce s-a strambat. Asta e. Numai ca amicul meu Marius nu era singurul din radio cu acces la net. Mai intra si o babaciune ce facea emisiunea de folclor. Iar baba era in conflict cu mine (Inftifada babelor, dar asta e deja alt capitol, alta poveste). Cert e ca m-a sifonat la Nea Suciu.

Sa ii dea Dumnezeu sanatate ursitoarei aleia de m-a blagoslovit cu o gura mai mare si mai rea decat o gura de femeie, fie ea si baba. Daca nu aveam papagal si nu reuseam sa ii fac din vorbe ... cred ca dracul era al meu. Sau asa credeam atunci. Cert e ca i-am sarit in cap babetei cind a desfacut ciocul, iar seful nu a priceput nimic. Ce Tuca, ce lautar, ce gagica, ce... ce.. ce.. era o invalmaseala de nu se poate. Eu si gura mea cea mare care a fost si ea odata buna la ceva.