duminică, octombrie 21, 2007

Aventuri la subsol


Pe ploaie

Nu exista moment mai urat decat ploaia in gasca noastra. Nu aveam chef de nimic. Adica am fi avut, dar nu puteam face nimic. Stateam ascunsi de apa ca sobolanii prin scarile blocului. Preferam sa stam pe scara la Polonic, acolo nu apareau ai nostri. Faceam un poker, un barbut pe amintiri sau seminte, scuipam cojile pe jos si fumam ca niste turci. Dupa 2 ore de ploaie aveam degetele galbene de la nicotina din Carpati. Si asa ne veneau ideile de a face cate o cazemata la subsolul blocului. Incapeam prin gurile de aerisire, chiar si Grasul intra. Luam la rand boxele, cautam tot felul de prostii prin gunoaiele aruncate, fugaream matele si sobolanii de pe tevile de caldura, jucam pur-pac cu tevile de cornete si organizam bunkerele noastre unde depozitam prada. Cum nu eram singurii care se duceau prin subsol ieseau adevarate batalii. Ni se dusese vestea in toata incinta ca suntem un soi de haiduci ai subteranelor.


Hotii de muraturi

Primele victime din subsolurile blocului erau gospodarii care isi tineau muraturile, cartofii, zacusca si gemurile prin boxe.
-Are Prisecaru de la scara 4 niste muraturi de mori, am mancat ieri 3 kile, se lauda Grasul, care cotrobaise toate boxele cu Sperila. Slabanogul incapea prin orice cotlon de unde ii scotea burtosului tot ce gasea de mancare, iar Suncimea Sa stergea orice urma a infractiunii devorand ce ise punea in fata. Avea insa concurenta la pustanii din celelalte gasti, care atacau si ei mancarea. Nu a durat mult pina s-a prins Grasul cum merge treaba.
-Ba, voi stati la gurile din fata, dati semnal daca intra aia in subsol. Eu stau in spate, cind ii vad, va anunt si mergem sa ii prindem. Lasam sa ia fraierii tot ce vor, apoi ii caftim, le luam haleul si il ducem la noi in boxa, ii punem sa faca si curat.

Hassan, Mariusica blondul, Bolea si Tzali ne cadeau mereu in capcana. Bateam la ei de nu stiau vecinii de unde se aud tipetele, apoi ii duceam sa ne amenajeze cazemata. Sperila supralicita mereu si tinea 2 ostatici in timp ce alti doi papagali erau trimisi sa stranga chistoace din sala statiei de autobuz unde nu ploua.


Vanatorii adancului

Nu stiu cum dracu se facea mereu ca Polonicul nu putea sta fara sa spuna ceva celor mai mari sau oricui statea sa il asculte. Au aflat si micutele bagaboante din incinta ce facem noi si pe unde si s-au oferit sa apara si ele. Imi fumam pipa cu Grasul cind s-a deschis usa boxei noastre si a aparut un morman de toale, de presuri furate de la usile oamenilor de pe scari si de sub ele se auzeau chicote de ras. Polonic si Sperila chemasera o Iepuroaica si cateva din amicele ei... sa ne "amenajeze casa". Erau 4 zuzitze fericite, ca vor avea grija de noi, "Vanatorii Adancului", cum ne pusese Polonic numele de scocioratori prin boxele de subsol. Voiau si ele sa invete sa fumeze, sa le bagam mina pe sub fuste si camasi, sa le tragem de mugurii de tzatze, asta dupa ce ele ne vor fi trimis sa vanam niscaiva alimente din boxele vecinilor. Nu stium cum naiba se face, dar Grasul trebuia sa ramana cu Anca Paduraru singur in boxa, in timp ce noi stateam afara si ne asteaptam randul sa intram cu farfuzele noastre, pe rand, in camera obscura. In timp ce eu eram cu mainile pe sub tricoul unei babardiutoare minore, Grasul facea ordine in viata gastii, dupa o discutie edificatoare cu lidera de gasca de fufe..

-Auziti ba, eu imi bag ceva in toata afacerea asta cu fetele, zice Monstrul iesind din boxa. Sa iti iei proastele astea si sa te duci dracului ba Sperila. Si tu Polonicule, daca te mai prind ca dai cu ciocul la careva de cazemata si ascunzatoare, te bat de caci imprastiat tot anul. De cand le dam noi astora si tigari si mancare si tot si nici nu vor sa se babardeasca de-a binelea, ca doar prin haine. Auzi ba, am furat si papusa de la mama pentru aia si tot nimic. Ma cac in vrajeala asta. Hai ca a stat ploaia, iesim.

O zi mai tarziu boxa noastra era devastata. Romica, Gogoshar si Frax aveau bunul obicei sa dea cate o raita pe acolo si sa strice tot sau sa ia tigarile sutite de noi si ascunse in boxa. Nasol. Dar nu ne-am lasat, am continuat cu cazemate la subsol, pe terenul de la pompieri si pe Perchiu. Unde iar am avut parte de scandal cu fetele. Povestim altadata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu